Herkese Merhaba :))

Düşlerimi gerçekleştirmek adına attığım bu ilk adımda uzun uğraşlar sonucu kendi blog sitemi kurmuş bulunmaktayım. Pasta yapmayı, yaptıklarımı fotoğraflamayı, tariflerimi paylaşmayı, paylaşmak kadar yemektende çok büyük keyif alan bir pasta meraklısıyım.Sizlerle, aldığım eğitimlerde edindiğim bilgilerimi, birbirinden güzel tariflerimi paylaşacağım.
Herkese bol unlu, bol şekerli, tatlımı tatlı günler dilerim:))

2 Mart 2010 Salı

ÇİKOLATALI ÇATLAK KUKİ

MALZEMELERİ
  • 200 gr Bitter Çikolata (Erimiş)
  • 100 gr Margarin
  • 150 gr Toş Şeker
  • 3 Yumurta
  • 1 Paket Vanilya
  • 200 gr Un
  • 30 gr Kakao
  • 3 gr Kabartma Tozu

HAZIRLANIŞI

  • Margarini iyice karıştırıyoruz, şekeri ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra yumurtaları ilave ediyoruz.
  • Erimiş çikolatayı karışıma ekliyoruz.
  • Un ve diğer malzemeleri karıştırıp tezgaha döküyoruz. Mikserdeki karışımı ekleyip yoğuruyoruz. Strech filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz, sonra pudra şekerine buluyoruz. 160 derecede 15 dakika pişiriyoruz.

Afiyet Olsun:)

HİNDİSTAN CEVİZLİ MARMELATLI KUKİ



HAMUR MALZEMELERİ


  • 175 gr Un

  • 150 gr Hindistan Cevizi

  • 5 gr Kabartma Tozu

  • 1 Yumurta

  • 100 gr Toz Şeker

  • 125 gr Margarin

  • 2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
ÜST MALZEMESİ


  • Çilek Marmeladı

Limon kabuğu rendesiyle hindistan cevizi ovalanır. Un, kabartma tozu eklenir. Ortası açılır. Yumurta, margarin (Oda sıcaklığında bekletilmiş), toz şeker eklenir. Önce ortadaki malzemeler iyice karıştırılır, sonra tüm malzeme harmanlanarak yoğrulup hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır, ortası yuvarlak şekilde bastırılır, çukur yapılır. Çukur bölüme çilek marmeladı krem şanti torbasıyla sıkılır. 170 derecede 15 dakika rengi çok açık sarı kalacak şekilde pişirilir.


Afiyet Olsun:)