Herkese Merhaba :))

Düşlerimi gerçekleştirmek adına attığım bu ilk adımda uzun uğraşlar sonucu kendi blog sitemi kurmuş bulunmaktayım. Pasta yapmayı, yaptıklarımı fotoğraflamayı, tariflerimi paylaşmayı, paylaşmak kadar yemektende çok büyük keyif alan bir pasta meraklısıyım.Sizlerle, aldığım eğitimlerde edindiğim bilgilerimi, birbirinden güzel tariflerimi paylaşacağım.
Herkese bol unlu, bol şekerli, tatlımı tatlı günler dilerim:))

3 Mart 2010 Çarşamba

EV YAPIMI POĞAÇA


MALZEMELERİ

375 gr Un

8 gr Tuz

3 gr Kabartma Tozu

125 gr Margarin

3 gr Mahlep

125 gr Yoğurt

100 gr İnce Yağ (Sıvı Yağ)

1 Yumurta

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler birbirine karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur parçalara ayrılır ve yuvarlanır. Ortasına iç malzemesi (Tulum Peyniri, Dereotu, Kırık Çeviz) konur ve katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatal ile dekor verilir. Çörek otu atılır. 180 derecede 30 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun:))