
150 gr Margarin veya Tereyağı / 80 gr Toz Şeker / 100 gr Esmer Şeker / 2 Yumurta / 300 gr Un / 1 Paket Kabartma Tozu /150 gr Damla Çikolata / 75 gr Kırık Fındık / 1 Paket Vanilya
Margarin ve şeker iyice çırpılarak karıştırılır(Çok iyi çırpılmalı). Karıştırırken yumurtalar tek tek ilave edilir. Ayrı bir kapta; un, kabartma tozu, damla çikolata ve kırık fındık karıştırılır. En son tüm malzeme karıştırılır ve hamur yapılır. Buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla dizilir. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun:))
Not: Hamuru dondurma makası ile yuvarlak şekilde de kesebilirsiniz.
Püf Nokta:
Kurabiyenizin ya da kekinizin içine eklediğiniz malzemelerin (Fındık, Ceviz, Üzüm, Damla çikolata, v.s.) hamurun dibine çökmesini önlemek için, mutlaka unla iyice karıştırın.