Herkese Merhaba :))

Düşlerimi gerçekleştirmek adına attığım bu ilk adımda uzun uğraşlar sonucu kendi blog sitemi kurmuş bulunmaktayım. Pasta yapmayı, yaptıklarımı fotoğraflamayı, tariflerimi paylaşmayı, paylaşmak kadar yemektende çok büyük keyif alan bir pasta meraklısıyım.Sizlerle, aldığım eğitimlerde edindiğim bilgilerimi, birbirinden güzel tariflerimi paylaşacağım.
Herkese bol unlu, bol şekerli, tatlımı tatlı günler dilerim:))

27 Şubat 2010 Cumartesi

ÇİKOLATA PARÇALI KUKİ


MALZEMELERİ

150 gr Margarin veya Tereyağı / 80 gr Toz Şeker / 100 gr Esmer Şeker / 2 Yumurta / 300 gr Un / 1 Paket Kabartma Tozu /150 gr Damla Çikolata / 75 gr Kırık Fındık / 1 Paket Vanilya

Margarin ve şeker iyice çırpılarak karıştırılır(Çok iyi çırpılmalı). Karıştırırken yumurtalar tek tek ilave edilir. Ayrı bir kapta; un, kabartma tozu, damla çikolata ve kırık fındık karıştırılır. En son tüm malzeme karıştırılır ve hamur yapılır. Buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla dizilir. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun:))



Not: Hamuru dondurma makası ile yuvarlak şekilde de kesebilirsiniz.



Püf Nokta:


Kurabiyenizin ya da kekinizin içine eklediğiniz malzemelerin (Fındık, Ceviz, Üzüm, Damla çikolata, v.s.) hamurun dibine çökmesini önlemek için, mutlaka unla iyice karıştırın.

Tarifleri Yaparken Yararlanabileceğiniz Bazı Ölçekler


Bana sorarsanız en kısa zamanda kendinize bir tartı edinin. Malzemeleri tartarak eklemek hem tariflerde en sağlıklı sonuca ulaşmamızı sağlar hemde çok keyifli:))








AUGLACE


MALZEMELERİ
  • 2 Adet Yumurta Beyazı
  • 700 gr Pudra Şekeri
  • 1/2 Adet Limon Suyu
  • Gıda Boyası

HAZIRLANIŞI

  • Yumurta beyazı çok az çırpılır.
  • Pudra şekeri azar azar ilave edilir, yarısına gelince limon suyu eklenir.
  • Pudra şekerinin kalanı yavaş yavaş katılır.
  • En son parçalara bölümür, gıda boyası ile renklendirilir.

NOT:

Gıda boyasını ilave ederken yumuşatmak için, kıvamını ayarlamak için mutlaka limon suyu damla damla eklenir.

BALLI KUKİ ADAM

MALZEMELERİ
  • 125 gr Toz Şeker
  • 170 gr Margarin
  • 225 gr Bal
  • 1 Yumurta
  • 450 gr Un
  • 5 gr Toz Tarçın
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 5 gr Toz Karanfil
  • 5 gr Toz Zencefil
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya

HAMURUN HAZIRLANIŞI

  • Toz Şeker, Margarin ve Bal iyice karıştırılır.
  • Unun ortası açılır, tüm malzeme içerisine konulur ve yoğrulur.
  • Hamur dolapta biraz bekletilir.
  • 7 mm kalınlığında açılır, kuki adam kalıpları ile kesilir.
  • 170 Derecede, 15 dakika pişirilir.
  • Sonra üzeri auglace ile süslenir.