Herkese Merhaba :))

Düşlerimi gerçekleştirmek adına attığım bu ilk adımda uzun uğraşlar sonucu kendi blog sitemi kurmuş bulunmaktayım. Pasta yapmayı, yaptıklarımı fotoğraflamayı, tariflerimi paylaşmayı, paylaşmak kadar yemektende çok büyük keyif alan bir pasta meraklısıyım.Sizlerle, aldığım eğitimlerde edindiğim bilgilerimi, birbirinden güzel tariflerimi paylaşacağım.
Herkese bol unlu, bol şekerli, tatlımı tatlı günler dilerim:))

10 Mart 2010 Çarşamba

ELMALI KREP





ELMA HARCI
  • 250 gr Kare Doğranmış Elma
  • 50 gr Toz Şeker
  • 2 gr Toz Tarçın
  • 25 gr Kuru Üzüm
  • 25 gr Kırık Ceviz
  • 1 Adet Limon Rendesi
  • Yarım Limon Suyu
  • 25 gr Tereyağı

Elma harcı tencereye konur ve 10 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır. Krep yaprağının üzerine krem patisserie sürülür. Elma harcı yayılır ve muska şeklinde katlanır. Üzerine pudra şekeri serpilir.pürmüz ile üstten karamelize edilir.(fırında da yapılabilir) Sıcak olarak servis yapılır.

KREP HAMURU

  • 300 gr Un
  • 6 Adet Yumurta
  • 100 gr Erimiş Tereyağı
  • 500 gr Ilık Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 50 gr Şeker
  • 1 Adet limon Rendesi

Un, limon rendesi, şeker ve vanilya bir kabın içerisinde karıştırılır. Karışıma ılık süt, yumurtalar teker teker ve erimiş yağda ilave edilir. İyice karıştırılır (Ortadan aynı yöne karıştırılacak)

  • Karışıma dahil ettiğiniz her malzemeden sonra mutlaka iyice karıştırınız.
  • Eğer unda topaklanma var ise süzgeçten geçirip öyle kullanınız.
  • Yumurta ve sütün ılık olması gerekir, aksi halde hamurun kıvamı koyu olur.

Hazırlanan sos ısıtılmış teflon tavaya kepçe ile bir miktar konur ve yayılması sağlanır. Ocakta pişirilirken krep tavada ters çevrilir ve arka yüzünün de pişmesi sağlanır.

Afiyet Olsun:)

2 yorum:

designbymeray dedi ki...

şimdi şuraya bayılıcam...gece gece acıktım sayende:)eline sağlık tatlım:)

bake a cake dedi ki...

teşekkür ederim:)