Herkese Merhaba :))

Düşlerimi gerçekleştirmek adına attığım bu ilk adımda uzun uğraşlar sonucu kendi blog sitemi kurmuş bulunmaktayım. Pasta yapmayı, yaptıklarımı fotoğraflamayı, tariflerimi paylaşmayı, paylaşmak kadar yemektende çok büyük keyif alan bir pasta meraklısıyım.Sizlerle, aldığım eğitimlerde edindiğim bilgilerimi, birbirinden güzel tariflerimi paylaşacağım.
Herkese bol unlu, bol şekerli, tatlımı tatlı günler dilerim:))

13 Mart 2010 Cumartesi

DEREOTLU KEK






MALZEMELERİ
  • 3 Adet Yumurta
  • 125 gr Eritilmiş Margarin
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 200 gr Kadar Ufalanmış Beyaz Peynir (Lor Peynir / Tulum Peyniri)
  • 1 Bağ İnce Kıtılmış Dereotu
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • 2,5 Su Bardağı Un

HAZIRLANIŞI

Yumurtalar çırpılır. Eritilmiş margarin ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberkatılarak tekrar çırpılır. Son olarak unla beraber kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. (Pişirme süresifırına göre değişebilir.

Afiyet Olsun :)

3 yorum:

Saliha dedi ki...

Aslı ellerıne saglık,benım en sevdıgım ıkılı peynır ve dereotu:)
sevgıler....

bake a cake dedi ki...

teşekkür ederim.bende bayılıyorum bu ikiliye:)

zeytinlimon dedi ki...

karabiber içinde süper bi uyum sağlamış...ama ben naneninde çok güzel gidiceğine inanıyorum:)))