Herkese Merhaba :))

Düşlerimi gerçekleştirmek adına attığım bu ilk adımda uzun uğraşlar sonucu kendi blog sitemi kurmuş bulunmaktayım. Pasta yapmayı, yaptıklarımı fotoğraflamayı, tariflerimi paylaşmayı, paylaşmak kadar yemektende çok büyük keyif alan bir pasta meraklısıyım.Sizlerle, aldığım eğitimlerde edindiğim bilgilerimi, birbirinden güzel tariflerimi paylaşacağım.
Herkese bol unlu, bol şekerli, tatlımı tatlı günler dilerim:))

27 Şubat 2010 Cumartesi

ÇİKOLATA PARÇALI KUKİ


MALZEMELERİ

150 gr Margarin veya Tereyağı / 80 gr Toz Şeker / 100 gr Esmer Şeker / 2 Yumurta / 300 gr Un / 1 Paket Kabartma Tozu /150 gr Damla Çikolata / 75 gr Kırık Fındık / 1 Paket Vanilya

Margarin ve şeker iyice çırpılarak karıştırılır(Çok iyi çırpılmalı). Karıştırırken yumurtalar tek tek ilave edilir. Ayrı bir kapta; un, kabartma tozu, damla çikolata ve kırık fındık karıştırılır. En son tüm malzeme karıştırılır ve hamur yapılır. Buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla dizilir. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun:))



Not: Hamuru dondurma makası ile yuvarlak şekilde de kesebilirsiniz.



Püf Nokta:


Kurabiyenizin ya da kekinizin içine eklediğiniz malzemelerin (Fındık, Ceviz, Üzüm, Damla çikolata, v.s.) hamurun dibine çökmesini önlemek için, mutlaka unla iyice karıştırın.

4 yorum:

fashion house by zeto dedi ki...

Immmmmmmmm çok lezzetli gözüküyo biran önce size gelip yemeliyim şekerim:)

bake a cake dedi ki...

Nezaman geleceksin çookk merak ediyoru:))
neyse ben yinede en kısa zamanda sana selocanla gönderirim:))

zeytinlimon dedi ki...

Yok yaaaa getirmem walla yoksa hiç gelmez:)

zetocum pasta kalıplarını yakından görme fırsatı bulursun fena mı olur:)

fashion house by zeto dedi ki...

Offf Selo selo selocan selocan selocan yapma bunu nolur getirsende o minik karnım doysa:))