- 125 gr Toz Şeker
- 170 gr Margarin
- 225 gr Bal
- 1 Yumurta
- 450 gr Un
- 5 gr Toz Tarçın
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 5 gr Toz Karanfil
- 5 gr Toz Zencefil
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Paket Vanilya
HAMURUN HAZIRLANIŞI
- Toz Şeker, Margarin ve Bal iyice karıştırılır.
- Unun ortası açılır, tüm malzeme içerisine konulur ve yoğrulur.
- Hamur dolapta biraz bekletilir.
- 7 mm kalınlığında açılır, kuki adam kalıpları ile kesilir.
- 170 Derecede, 15 dakika pişirilir.
- Sonra üzeri auglace ile süslenir.
2 yorum:
Hepsi birbirinden lezzetli gözüküyor... Ellerine sağlık ayrıca blogun hayırlı olsun tarifleri bekliyordum ve de hemen uygulamak istiyorum :)
Çok teşekkür ederim:) Blog olayını ancak öğrenebildim. daha bir sürü tarif paylaşıcam. Tartarak yaparsanız tarifler birebir tutuyo:))
Yorum Gönder