HAMUR MALZEMELERİ
- 175 gr Un
- 150 gr Hindistan Cevizi
- 5 gr Kabartma Tozu
- 1 Yumurta
- 100 gr Toz Şeker
- 125 gr Margarin
- 2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- Çilek Marmeladı
Limon kabuğu rendesiyle hindistan cevizi ovalanır. Un, kabartma tozu eklenir. Ortası açılır. Yumurta, margarin (Oda sıcaklığında bekletilmiş), toz şeker eklenir. Önce ortadaki malzemeler iyice karıştırılır, sonra tüm malzeme harmanlanarak yoğrulup hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır, ortası yuvarlak şekilde bastırılır, çukur yapılır. Çukur bölüme çilek marmeladı krem şanti torbasıyla sıkılır. 170 derecede 15 dakika rengi çok açık sarı kalacak şekilde pişirilir.
Afiyet Olsun:)
4 yorum:
Off sürekli bu resimleri görünce iştahım açılıyo napıyosunuz siz bana böle şişmanlatmaya mı çalışıyosunuz beni:)) Dikişten vakit bulursam hemen bu tarifi yapıcam canım:)
Biraz daha iştahını açıyım:)) bu kukinin üzerine her çeşit marmelat koyabilirsin. Çikolatalısıda süper oluyoo:)))
Düşün artık sen bide aynı evde yaşadığını düşün:)))bi ara her işten geldiğimde hamur yoğururken buluyordum... bu aralar göremiyorum acaba ben uyuduktan sonramı başlıyor:))bak buda aklıma gelmiyor değil...:)))
:)) Benim doğum günüm yaklaşıyo 1 kutu isterim valla şimdiden söliyim 3 ay önceden sölüyorum sonradan yok bilmiyorum demeyin bana:))
Yorum Gönder